Voor alle korfbal- en sportliefhebbers in Nederland kwam het seizoen 2019 – 2020 in maart plotseling tot stilstand. In een periode waarin de nationale gezondheid natuurlijk voorop staat, werden alle trainingen en wedstrijden per direct gestopt. Een beslissing die voor iedereen, van jong tot oud, even slikken was en vooral wennen ís nu we allemaal wekelijks de korf en bal moeten missen. Zo ook voor BMC 1! Het team dat riant op koers lag voor een kampioenschap en titel in de 1e klasse zaalcompetitie. Er was nog nét geen platte kar besteld maar de eerste voorbereidingen voor de kampioenswedstrijd waren getroffen met nog twee duels te gaan.

Het BMC 1 met Claire, Inge, Lieke, Pleuni, Ninke, Moniek, Marjan, Meike & Kim. Het collectief dat onder leiding van coach Reint in de zaal tien keer won, een keer gelijk speelde en eenmalig verloor. Een ploeg waar gezelligheid en fanatisme meestal hand in hand gaat. Een mix van talent, routine, rustpunten & druktemakers. Het team dat zichzelf soms ‘vergat’ te belonen met doelpunten, maar altijd kon leunen op een stabiele verdediging met de minste tegengoals. We haalden de meeste wedstrijdpunten en prijkten al weken op de eerste plek van de ranglijst.

De laatst gespeelde wedstrijden voelden al als een ware kampioensrace. Denk aan de hysterische gelijkmaker in de slotseconden tegen NAS, de spannende comeback tegen Vios en de ijzersterke pot tegen Fortuna’74. De ontlading, de blijdschap en het vertrouwen: BMC 1 was er klaar voor! Tot het seizoen werd beëindigd. Helaas kunnen we de reeks niet afronden met een fantastische kampioenswedstrijd- en knalfeest tot in de late uurtjes. Maar de sportieve prestaties zijn niet voor niks geweest… Tromgeroffel…. Champagne ontkurken…. Na een spannende periode in afwachting van de KNKV is het officieel: BMC 1 is kampioen in de 1e klasse & promoveert! 😃

BMC 1 speelt daardoor volgend jaar in veld- en zaalseizoen allebei weer in de overgangsklasse! Speciale dank aan onze vaste invalskrachten Lenny, Iris & Marian en de trouwe supporters langs de lijn. Hopelijk tot volgend seizoen!

Ps. Dat feestje halen we graag met jullie in zodra het weer mogelijk is. KAMPIOENEN! 😉

Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee