Van zaterdag 3 oktober t/m 11 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Ook zonder publiek blijft dit een mooi moment om je waardering te laten blijken aan scheidsrechters en ze te bedanken voor hun inzet.

Korfbal is een fantastische sport. Met z’n allen dragen we de verantwoordelijkheid om dit zo te houden. De liefde voor de bal en het spelletje staat voorop. Zonder respect is er dan ook geen korfbal. Ook voor een scheidsrechter staat de liefde voor het spel voorop. Een scheidsrechter fluit immers ook voor zijn plezier. Wat veel mensen niet beseffen is dat scheidsrechters veel moeite doen voor hun hobby. Elke scheidsrechter bereid zich voor op de wedstrijd die hij/zij gaat fluiten. Door die voorbereidingen zorgen de scheidsrechters er voor dat ze de wedstrijd zo goed en zo neutraal mogelijk kunnen leiden. Een scheidsrechter is ook maar een mens die fouten kan en mag maken, maar wel zijn plezier voorop heeft staan

Het is belangrijk altijd respect te tonen aan scheidsrechters, zij maken het immers mede mogelijk dat er elke week wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Scheidsrechter informatie
Recent hebben we de informatie voor onze scheidsrechters op de website ge-update. Bekijk het hier!

  • Link naar de spelregels
  • Over de KNKV app
  • Behaal je spelregelbewijs via Korfbalmasterz
  • Fluitend het veld op (tips & tricks voor de scheidsrechter van de Welpen, F en E)

Voor de B en de A worden op korte termijn 2 scheidsrechteravonden georganiseerd. De 1e avond is een praktijkavond die wordt gegeven door Theo van Dongen, een bondscheidsrechter met veel ervaring. De 2e avond bestaat uit het behalen van het spelregelbewijs. Jullie ontvangen hier nog meer informatie over.

Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee