Van zaterdag 25 september t/m 3 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Een mooi moment om je waardering te laten blijken aan scheidsrechters en ze te bedanken voor hun inzet.

Respect voor de scheidsrechter

Korfbal is een fantastische sport. Met z’n allen dragen we de verantwoordelijkheid om dit zo te houden. De liefde voor de bal en het spelletje staat voorop. Zonder respect is er dan ook geen korfbal.

Ook voor een scheidsrechter staat de liefde voor het spel voorop. Een scheidsrechter fluit immers ook voor zijn plezier. Wat veel mensen niet beseffen is dat scheidsrechters veel moeite doen voor hun hobby. Elke scheidsrechter bereidt zich voor op de wedstrijd die hij/zij gaat fluiten. Door die voorbereidingen zorgen de scheidsrechters er voor dat ze de wedstrijd zo goed en zo neutraal mogelijk kunnen leiden.

Het is belangrijk altijd respect te tonen aan scheidsrechters, zij maken het immers mede mogelijk dat er elke week wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Begeleiding van scheidsrechters BMC

Voor de B, A en iedereen die interesse heeft, worden op korte termijn 2 scheidsrechteravonden georganiseerd. Jullie ontvangen hier spoedig meer informatie over.

  • De 1e avond bestaat uit het behalen van het spelregelbewijs (ook voor de senioren die dit nog niet hebben behaald).
  • De 2e avond is een praktijkavond die wordt gegeven door Theo van Dongen, een bondscheidsrechter met veel ervaring.

Scheidsrechter informatie

Wist je dat er info voor scheidsrechters op de website staat? Bekijk het hier!

  • Link naar de spelregels
  • Over de KNKV app
  • Behaal je spelregelbewijs via Korfbalmasterz
  • Fluitend het veld op (tips & tricks voor de scheidsrechter van de Welpen, F en E)
Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee