Update 18 januari:

Vanaf 18 tot 25 februari gelden de volgende coronaregels:

 • CTB is verplicht voor sporters van 18 jaar en ouder op binnensportlocaties tijdens trainingen en wedstrijden;
 • Een CTB is verplicht voor publiek vanaf 18 jaar;
 • Een CTB is niet verplicht voor vrijwilligers zoals trainers, coaches, scheidsrechters, etc.
 • Op plekken waar het CTB verplicht is, vervalt de mondkapjesplicht. Dus er hoeft geen mondkapje gedragen te worden eenmaal op de binnenlocatie;
 • Publiek is welkom tijdens wedstrijden (nog niet tijdens trainingen) en laten een CTB zien bij binnenkomst (18 jaar en ouder);
 • Voor publiek is een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en het houden van de 1,5 meter afstand niet meer verplicht;
 • Buiten het sporten houdt iedereen van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar..

De basisregels blijven onverminderd van belang. Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf dan thuis en laat je testen.

.

Meer weten? Raadpleeg dan:

.

.


Update 25 januari:

DE COMPETITIES GAAN WEER VAN START!

Hallo allemaal,

Vanaf morgen (woensdag 26 januari) gaat de competitie weer van start voor alle teams behalve dames 1. Dit volgens het programma bekend in de app.

Het aantal besmettingen blijft nog steeds stijgen. Daarom vragen we iedereens bereidheid om in te springen als scheidsrechter / coach / het scannen van QR codes of waar dan ook nodig. De kans is heel groot dat er last minute vrijwilligers uitvallen en alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat alle teams wedstrijden kunnen spelen.

Wat betekenen de nieuwe maatregelen?

 • Coronatoegangsbewijs is voor iedereen van 18+ verplicht (zowel spelers als toeschouwers), niet verplicht voor vrijwilligers zoals coach / scheids.
 • Tijdens jeugdwedstrijden staat een ouder ingepland om QR codes te scannen, dit gaat vanaf nu van start.
 • Tijdens seniorenwedstrijden worden QR codes volgens het zaalwachtschema gescand.
 • Tijdens trainingen is er geen publiek welkom.
 • Publiek is welkom tijdens wedstrijden, 1,5 meter afstand verplicht.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor publiek dat zich door binnensportlocaties verplaatst.

We wensen jullie veel plezier en succes!

Groeten namens het bestuur


Update 15 januari:

Hoi allemaal,

YES! Er mag weer gesport worden! Vanaf a.s. maandag vinden trainingen voor zowel jeugd als senioren plaats op de eigen tijd en met het eigen team: https://www.kvbmc.nl/competitie/#trainingstijden

In het kort: 

 • Tijdens jeugd- en seniorentrainingen zijn alleen de trainers en de spelers aanwezig. Dus geen ouders of andere toeschouwers.
 • Afzetten en ophalen van jeugdspelers gebeurt door de ouders tot aan de ingang van de sporthal.
 • Mondkapjes zijn verplicht voor sporters vanaf 13 jaar in alle binnen faciliteiten, behalve tijdens het sporten.
 • De kleedkamers, toiletruimten en douches zijn open.
 • Wedstrijden binnen onze eigen vereniging zijn toegestaan.
 • Coronatoegangsbewijs (CTB) is verplicht voor spelers vanaf 18 jaar. Vrijwilligers (trainers) en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen.
 • 1,5 meter afstand houden is niet verplicht tijdens het sporten.
 • Zolang er geen publiek welkom is tijdens trainingen/ wedstrijden zal er niemand aanwezig hoeven zijn om QR-codes te checken.

Veel sportplezier! 

Groeten namens het bestuur


Update 26 November:

Hoi allemaal,

De Rijksoverheid heeft vanavond nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Dat heeft tot gevolg dat er vanaf zondag 28 november niet meer na 17.00 uur gesport mag worden door amateursport.

Voor komend weekend houdt dat in dat er nog volop gespeeld kan worden. NOC*NSF en het KNKV stimuleren dat ook, sport is onderdeel van de oplossing, en er wordt volop voor gepleit om de sportbeoefening ongemoeid te laten zonder beperkingen.

Maar dit betekent ook dat er niet meer getraind kan worden na 17.00 uur en de Midweek wedstrijden sowieso geen doorgang vinden de komende 3 weken.

Houd wel de groep apps goed in de gaten voor mogelijke last minute wijzigingen o.i.d. Zodra er meer duidelijk is over de situatie vanaf zondagavond 17.00 uur zal de FAQ op KNKV.nl aangepast worden. En brengen we jullie ook zsm op de hoogte.

Groeten namens het bestuur


Update 13 November:

Vanaf zaterdag 13 november zijn er aangescherpte maatregelen ingevoerd. Het protocol is zojuist aangepast: Klik hier voor het volledige corona protocol.

De belangrijkste punten:

 • Voor het deelnemen aan trainingen en/of wedstrijden voor 18 jaar en ouder in binnensportaccommodaties is het coronatoegangsbewijs (CTB), oftewel de QR-code verplicht (dit geldt voor thuis en uitspelende ploeg).
 • Zolang er geen publiek welkom is tijdens trainingen / wedstrijden hoeft er niemand extra aanwezig te zijn om QR-codes te checken. Senioren teams verzorgen dit zelf, vrijwilligers die aanwezig zijn tijdens een jeugdwedstrijd als coach, scheidsrechter of rijouder hoeven geen CTB te tonen.
 • Rijouders die jonge sporters vervoeren naar een wedstrijd van een uitspelend team of omdat de sportaccommodatie ver weg is gelegen van hun woonplaats zijn in dat geval functioneel aanwezig; zij hoeven in dat geval geen CTB te tonen. Let wel: beperk het aantal rijouders tot een minimum.
 • De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘1,5 meter afstand houden’ is van toepassing daar waar er geen CTB van toepassing is.

We wensen jullie veel succes komend weekend tijdens de eerste oefenwedstrijden! Op naar een mooi zaalseizoen.

Indien er nog vragen zijn, dan horen wij die graag!

Met vriendelijke groet,

Diederik, Jessy, Marjo, Jose en Claire


Update 6 November:

Afgelopen week heeft het kabinet een besluit genomen: met ingang van afgelopen zaterdag 6 november, is voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder een geldige QR code verplicht. Deze code kan worden verkregen middels een volledige vaccinatie, herstel bewijs van maximaal 6 maanden of een negatieve test van maximaal 24uur oud. Dit betreuren wij als bestuur enorm, sport moet toegankelijk zijn en blijven voor iedereen. Sporten is en blijft gezond! Helaas zijn wij door deze maatregelen en de aangekondigde controles genoodzaakt om bij binnenkomst van de sporthal de QR code te scannen van sporters en toeschouwers van 18 jaar en ouder. Uitzondering hierop zijn de trainers, coaches, zaalwacht en scheidsrechters.

Deze klus zullen wij met elkaar moeten gaan verdelen. Dit geldt voor onze leden, ondersteund door
ouders/verzorgers. We willen allemaal dat het korfbalspel waar wij van houden door kan gaan. Hoe we dat doen wordt verderop in deze nieuwsbrief beschreven. Wij verzoeken dan ook iedereen om elkaar met respect te behandelen en deze regels te accepteren en elkaar te helpen waar nodig.

Wij hopen dat we ondanks de beperkingen een mooi zaalseizoen kunnen gaan spelen en hopen dat de maatregelen zullen bijdragen aan het verminderen van het aantal besmettingen.

.

HOE WERKT DIT IN DE PRAKTIJK?

Deze maatregelen brengen extra taken met zich mee voor al onze leden, ouders/verzorgers en vrijwilligers. We hopen dat jullie begrijpen dat we dit samen zullen gaan doen zodat iedereen kan blijven korfballen.

Er staat een tafel bij de ingang van de sporthal waar je kunt zitten om QR-codes te checken. Wij zijn als korfbalvereniging verantwoordelijk voor het checken van QR-codes omtrent het korfballen. Er wordt momenteel een instructieblad gemaakt (dit wordt nog via de app groepen gedeeld) met hierin de informatie hoe je te werk gaat. Deze komt samen met een telefoon (met Corona Check App) bij de beheerder te liggen. Ga bij problemen niet in discussie als dat niet nodig is, ook niet met de beheerders van de sporthallen. Bel Jessy van Uden (06-46488151) of Jose Verhagen (06-53584993) wanneer dat nodig is. Je mag hen ook in het weekend bellen.

De controle van QR-codes wordt als volgt verdeeld:

Jeugdtrainingen
Al onze jeugd is onder de 18 jaar, zij hoeven geen CTB te tonen. Trainers hoeven geen CTB te tonen. We hebben ervoor gekozen geen publiek toe te laten tijdens trainingen. Er hoeft tijdens jeugdtrainingen dus geen vrijwilliger bij de ingang te controleren op de QR-code.

Seniorentrainingen
De aanvoerders controleren de eigen spelers. Niet aanwezig? Iemand anders verantwoordelijk maken. Trainers hoeven geen CTB te hebben en er is geen publiek toegestaan. Er hoeft tijdens senioren trainingen dus geen vrijwilliger bij de ingang te controleren op de QR-code.

Jeugdwedstrijden zaterdag door ouders
Per jeugdwedstrijd wordt momenteel een ouder/verzorger van het thuisspelende team ingedeeld voor zaalwacht. Daar komt nu een ouder/verzorger van het eigen team bij als QR-code scanner. De trainer/coach per team zal in het rijschema een verdeling maken voor het rijden naar uitwedstrijden, het zitten als zaalwacht en iemand als QR-code scanner voor thuiswedstrijden.

Ben jij ingedeeld als QR-code scanner tijdens de wedstrijd van jouw kind? Zorg dat je minimaal 30 minuten voor aanvangstijd wedstrijd aanwezig bent. Je lost dan degene af die achter de tafel zit. Je wordt weer afgelost door een ouder van het team na jou of je blijft tot het einde van de wedstrijd als jullie de laatste korfbalwedstrijd zijn van die dag.

Het overzicht van zaalwacht en QR-code scannen (dit zijn dus 2 verschillende personen) tijdens jeugdwedstrijden staat dus op het rijschema wat ieder jeugdlid ontvangt van de trainer / coach.

Midweek dames wedstrijden door Dames 1 en 2
Tot 19.50 uur checkt de aanvoerder (of iemand uit het team) zelf alle eigen spelers en zorgt dat er iemand bij de deur staat om de spelers van de tegenstanders te checken. Dames 1 of 2 zullen om 19.50 uur aanwezig zijn om de QR codes van het publiek te checken tot einde wedstrijd. Hiervoor wordt een indeling gemaakt.

Midweek gemengd wedstrijden door Dames 1 en 2
Tot 20.55 uur checkt de aanvoerder (of iemand uit het team) zelf alle eigen spelers en zorgt dat er iemand bij de deur staat om de spelers van de tegenstanders te checken. Dames 1 en 2 traint tot 20.55 uur en doen de check van het publiek vanaf die tijd tot einde wedstrijd. Hiervoor wordt een indeling gemaakt.

Senioren 1 en 2 wedstrijden door Midweek Dames en Gemengd
Midweek dames en Midweek gemengd zullen de QR-codes checken tijdens thuiswedstrijden van dames 1 en 2. Hiervoor wordt een indeling gemaakt.

Indeling zaalwacht & QR-code scannen

 • Het overzicht van zaalwacht én QR-code scannen tijdens seniorenwedstrijden volgt zsm op de website en wordt via de app groepen gedeeld.
 • Het overzicht van zaalwacht en QR-code scannen tijdens jeugdwedstrijden staat op het rijschema wat ieder jeugdlid ontvangt van de trainer / coach.

Indien er nog vragen zijn, dan horen wij die graag!

Met vriendelijke groet,

Diederik, Jessy, Marjo, Jose en Claire


Update 25 September:

De algemene richtlijnen, gebaseerd op de landelijke maatregelen:

 • heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen;
 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
 • was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
 • schud geen handen;
 • neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;

1. Publiek

Publiek is overal zonder beperking welkom.

2. Horeca/kantine

Vanaf 25 september 2021 is het mogelijk toegang tot horeca te krijgen met een coronatoegangsbewijs.

 • Er is wel een CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig is voor het zittend nuttigen van eten en drinken in de kantine;
 • Er is geen CTB (Coronatoegangsbewijs) nodig voor:• het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;• het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;

3. Auto

De rijksoverheid heeft geen beperkingen meer opgelegd aangaande het samen reizen in een auto naar uitwedstrijden en/of trainingen. Neem ook hier het gezonde verstand in acht en maak zelf de afweging wat wenselijk is.


Update 27 augustus:

Het nieuwe seizoen start bijna! De belangrijkste afspraken:

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
 • Qua trainingen en wedstrijden zijn er geen beperkingen, afstandsregels hoeven tijdens de sportbeoefening niet nageleefd te worden;
 • voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamer en in de kantine;
 • Publiek is toegestaan, zowel bij wedstrijden als bij trainingen. Publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Kantine en terras zijn open (registratie verplicht, 1,5 m afstand houden)
 • Respecteer de regels van de club waar je als team op bezoek gaat
 • Draag een mondkapje wanneer personen 13 jaar en ouder zijn en buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en/of bij uitwedstrijden;

Update 5 juni:

We zijn ontzettend blij dat de regels versoepeld worden vanaf 5 juni! De protocollen zijn hier weer op aangepast. Houd jij je ook aan de afspraken die we samen maken? De belangrijkste wijzigingen:

 • Jeugd gaat competitie spelen.
 • Senioren mogen tijdens het sporten allemaal binnen 1,5 meter komen. Na het sporten wordt weer afstand gehouden. Wedstrijden binnen de vereniging toegestaan.
 • Kantine, terras en kleedkamers zijn geopend (zie horeca protocol)
 • Geen toeschouwers toegestaan tijdens wedstrijden en trainingen. Jeugd wordt bij de poort afgezet.
 • Chauffeurs van jeugd bij uitwedstrijden mogen blijven en worden gezien als begeleiding
 • Respecteer de regels van de club waar je als jeugdteam op bezoek gaat.

Update 28 Mei:

Waarschijnlijk nog competitie voor de jeugd!

Beste allemaal,

Goed nieuws! Het KNKV wil last minute een regionale jeugdcompetitie organiseren op de zaterdagen 12, 19 en 26 juni. Dit zullen poules van 4 teams worden met een halve competitie. Alle jeugdteams (Welpen t/m A) van BMC gaan hieraan deelnemen.

KNKV is aan het inventariseren en wacht de definitieve coronamaatregelen ingaande op 5 juni af, dus het is nog onder voorbehoud. Maandag ontvangen we meer informatie en zullen wij jullie ook weer informeren. Zet het alvast in je agenda want het zou super zijn als al onze jeugdteams dit seizoen met wedstrijden kunnen afsluiten!

Groeten namens het bestuur


Update 25 April:

Beste allemaal,

We hebben zojuist bericht ontvangen van het KNKV dat er dit voorjaar helaas geen vervolg van de veldcompetitie kan plaatsvinden.

Afgelopen dinsdag is aangekondigd dat de versoepelingen uit stap 1 van dit plan per 28 april actief worden. Voor de sport betreft dat geen versoepelingen.

Het spelen van wedstrijden buiten de eigen vereniging is op dit moment opgenomen in stap 5, waarover volgens het huidige openingsplan besloten wordt op 29 juni en die effectief wordt op 7 juli. Dat is te laat om de competitie te kunnen afmaken.

Mocht de rijksoverheid beslissen dat er toch eerder dan 7 juli wedstrijden tegen andere verenigingen gespeeld mogen worden, dan zal het KNKV bekijken wat de mogelijkheden zijn om in welke vorm dan ook wedstrijden aan te bieden.

We vinden dit ontzettend jammer maar blijven uiteraard trainingen aanbieden en blijven de ontwikkelingen in de gaten houden voor eventuele mogelijkheden in de komende periode.

Groet namens het Bestuur

Meer informatie: https://www.knkv.nl/geen-veldcompetitie-in-het-voorjaar/


Update 1 maart:

De versoepeling maakt het mogelijk om weer trainingen aan te bieden voor de senioren.

We gaan trainen op donderdag van 19 uur tot 20.30 uur. Je kunt aanhaken op het tijdstip dat jou het beste past en gaan wanneer het moet vanwege de avondklok. Dat kan iedereen voor zich bepalen.

Spelers tot 27 jaar krijgen als groep training. De “oudjes” gaan in vast tweetal trainen op 1,5 mtr.

Indien er nog vragen zijn dan horen wij doe graag en anders tot donderdag!

Meer info over de afspraken in de update van 4 februari (hieronder).


Update 4 februari:

Het feit dat we ons gaan focussen op het veld, heeft ons doen besluiten om vanaf 8 februari de trainingen voor alle jeugdteams te hervatten. Geheel binnen de regels vanuit de overheid & NOC*NSF zullen we het sporten op een verantwoorde manier aanbieden.

Trainingstijden:

 • Welpen + F1: Zaterdagochtend
 • Alle E-teams: Zaterdagochtend
 • D1: Maandag van 18.00-19.00u en woensdag van 17.00-18.00 uur
 • B1 + A1: Dinsdagavond 19.00 – 20.15 uur

De afspraken die we maken

 • Bij klachten blijf je thuis (ook de jongste jeugdleden)
 • Kleedkamers zijn gesloten (thuis omkleden)
 • Ga thuis nog even naar het toilet
 • Neem een eigen bidon mee
 • Tijdens trainingen zijn alleen de trainers en de spelers aanwezig. Dus geen ouders of andere toeschouwers;
 • Afzetten en ophalen gebeurt door de ouders aan de poort;
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training op de accommodatie;
 • Kom altijd via de korfbal ingang, het kleine poortje. En parkeer je fiets in de korfbalfietsenstalling;
 • Bij aankomst desinfecteer je altijd je handen.

Wil je meer weten? Raadpleeg dan ook onderstaande informatiebronnen:

.


Update 15 januari:

Helaas zal er dit seizoen geen zaalcompetitie plaatsvinden. Dat is de conclusie na de persconferentie van het kabinet op dinsdagavond, waarin duidelijk werd dat de huidige lockdown wordt verlengd.

Door dit besluit is een verantwoorde start van de zaalcompetitie op 6 februari – het laatst mogelijke moment in de eind oktober door het KNKV opgestelde routekaart – helaas niet meer mogelijk.

De sporthallen blijven tot en met ten minste 9 februari gesloten, wat ons heeft doen besluiten te focussen op de veldcompetitie. We hebben goede hoop dat deze competitie afgemaakt zal worden. Wat betekent dit voor jullie op de korte termijn?

Basisschool jeugd
Vanaf de eerste week van februari, zullen we op het veld trainingen aanbieden voor basisschool leerlingen. Alle materialen liggen uiteraard in sporthal de Run dus dit geeft ons de tijd om alles op te halen en de juiste voorbereidingen te treffen. Er zal niet in teams getraind worden maar op basis van inschrijving. Op basis daarvan wordt een sport & spel uur verzorgd met de focus op korfbal. Details voor desbetreffende teams/leden volgen.

Jeugd vanaf de middelbare school & senioren
Het doel van de verlengde lockdown is om zo min mogelijk contacten te hebben. Want hoe minder contacten, hoe minder besmettingen. Daarom zal deze groep pas op het veld gaan starten zodra er versoepelingen vanuit de overheid worden aangekondigd. We houden jullie op de hoogte zodra meer bekend.

Bedankt voor jullie begrip & flexibiliteit.

We wensen jullie ondanks alles een sportief 2021!

Namens het bestuur,
Diederik Tibosch


Update 14 December:

Tijdens de persconferentie van maandag 14 december heeft het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Met ingang van 15 december gaan alle binnensportlocaties dicht en mag er alleen nog buiten worden gesport. Voor volwassenen geldt dat zij buiten met maximaal twee personen op anderhalve meter afstand mogen sporten. Kinderen onder de achttien mogen buiten in teamverband sporten.

Echter als BMC zijnde hebben wij alsvolgt besloten:

De boodschap van Mark Rutte gisteren tijdens de persconferentie was zeer duidelijk. We moeten de bewegingen verminderen en thuisblijven. Dit heeft geleid dat de sporthallen gesloten zijn. Dit vinden wij enerzijds jammer omdat we in deze tijd graag sport, spel en ontspanning willen bieden. Iedereen was enthousiast en hield zich goed aan de regels. Anderzijds moeten we bijdragen aan onze voorbeeldfunctie, de besmettingen en ziekenhuis opnames zijn niet positief.

Om die reden hebben we als bestuur besloten om minimaal tot en met 19 januari geen activiteiten uit te voeren. Op dinsdag 12 januari komt er een nieuwe persconferentie en vanuit daar gaan we weer kijken wat de mogelijkheden zijn.

We stimuleren iedereen om individueel wel in beweging te blijven maar houd je hierbij wel aan de regels en richtlijnen. Sport en beweging zijn van belang, zeker in deze tijden.

Namens het bestuur wensen wij jullie veel gezondheid toe. Dat de kerstdagen een stukje rust mogen brengen na dit bewogen jaar. Ondanks dat we een valse start maken in 2021 zijn wij positief gestemd dat er nog zeker gekorfbald gaat worden in het seizoen 2020/2021.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Namens het bestuur,
Diederik Tibosch


Update 9 December:

In de persconferentie van afgelopen dinsdagavond heeft het kabinet geen versoepelingen voor de sportwereld aangekondigd. Een blik op de routekaart van het KNKV leert dat de competitie nu op z’n vroegst op 30 januari 2021 zou kunnen starten. Het laatste weekend om nog te starten met de zaalcompetitie is het weekend van 6 februari 2021.

Je vindt de routekaart hier: https://www.knkv.nl/app/uploads/2020/10/Routekaart-competitie.pdf (Alle jeugdteams spelen breedtekorfbal).

In week 52 en week 53 zijn er geen trainingen i.v.m. Kerst & Nieuwjaar. 


Update 18 November:

Het kabinet heeft bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden. Dit betekent:
 • Voor jeugd wijzigt er niets.
 • Senioren mogen weer gaan trainen.

Het corona-protocol van 1 november is nu ook voor senioren van kracht. De belangrijkste afspraken:

 • Maximaal 4 personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
 • Meerdere groepjes naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen.
 • Geen wedstrijden + Geen publiek tijdens trainingen
 • Kleedkamers zijn dicht. Dit betekent schoenen wisselen in de hal. Niet toegestaan te wisselen in de zaal en zaalschoenen mogen niet buiten gedragen worden.
 • Trainer/aanvoerder vult iedere training aanwezigheid in.
 • Zaal pas betreden bij aanvang training. Aanwezige gebruiker wacht in zaal op afstand van deur. Zodra volgende team binnen is, wordt zaal verlaten.
 • De zaal moet leeg zijn bij het einde van gehuurde tijd.
 • Materialen worden voorafgaand aan gebruik gedesinfecteerd.
 • Senioren trainen met maximaal met 12 spelers in 1 zaal.
 • Neem altijd een eigen bidon mee.

.

Competitie

De huidige situatie leert het KNKV dat de zaalcompetitie nu op z’n vroegst in het weekend van 9 januari 2021 kan starten. De onlangs opgestelde routekaart van het KNKV vind je hier.

Lees hier meer informatie vanuit de Rijksoverheid.


Update 4 November:

 • Voor jeugd wijzigt er niets.
 • Senioren trainen niet tot en met woensdag 18 november.

De afgelopen dagen hebben we informatie vanuit het KNKV ontvangen. Die berichtgeving heeft het duidelijk gemaakt dat er getraind mag worden met maximaal 2 personen. De trainer mag maximaal 2 sporters begeleiden. Dit neigt naar een sportschool.

We willen als bestuur de grenzen niet zover opzoeken. Tevens willen ook wij minder bewegingen en contactmomenten realiseren wat ons heeft doen besluiten tot en met woensdag 18 november (tot dan zijn de maatregelen effectief) geen trainingen voor de senioren (18+) aan te bieden.

Los van deze discussie zijn we in gesprek met de gemeente om na de bewuste twee weken (vanaf 19 november) wel te trainen. Hiermee zijn we nog volop bezig. Zodra er meer duidelijkheid is, melden wij ons weer direct.

Groeten namens het bestuur


Update 3 November:

Beste allemaal,

Vanavond is er weer een persconferentie geweest. In de communicatie van de rijksoverheid (https://bit.ly/3oTMNcN) is er een aanpassing gedaan: groepslessen zijn verboden, maar er mag getraind worden met 2 tallen op 1,5 meter van elkaar (meerdere groepjes). Dit is onduidelijk en te verwarrend. Voor jeugd < 18 jr is er overigens niets veranderd.

Het KNKV wacht de uitwerking van de maatregelen vanuit NOC*NSF af en komt zo spoedig mogelijk met meer informatie voor korfbalverenigingen. Zodra bekend, wordt dit advies opgevolgd door BMC en uiteraard met jullie gedeeld.

Morgen (woensdag 4 november) wordt er getraind zoals gepland door zowel jeugd als senioren. Let op dat je je zaalschoenen NIET buiten draagt en dus pas aan doet in het halletje, de beheerders controleren streng. De training van de A1 gaat a.s. donderdag niet door. Over de donderdag training van dames 1 wordt morgen besloten.

Succes met trainen morgen & we houden jullie op de hoogte.

Groeten namens het bestuur


Update 28 oktober:

We gaan bijna starten in de zaal! Hierbij in het kort de belangrijkste regels nu we naar de zaal gaan. Belangrijkste afspraak blijft: bij klachten blijf je thuis, ook jeugd onder de 13 jaar.

 • Geen wedstrijden
 • Geen publiek tijdens trainingen
 • Kleedkamers zijn dicht. Dit betekent schoenen wisselen in de hal. Niet toegestaan te wisselen in de zaal en zaalschoenen mogen niet buiten gedragen worden.
 • Trainer/aanvoerder vult iedere training aanwezigheid in.
 • Zaal pas betreden bij aanvang training. Aanwezige gebruiker wacht in zaal op afstand van deur. Zodra volgende team binnen is, wordt zaal verlaten.
 • De zaal moet leeg zijn bij het einde van gehuurde tijd.
 • Materialen worden voorafgaand aan gebruik gedesinfecteerd.
 • Senioren trainen met maximaal met 12 spelers.
 • 18+ houdt altijd 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Neem altijd een eigen bidon mee.

Check zeker ook onderstaande links. Daar vind je ongetwijfeld ook antwoorden op je vragen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

https://www.knkv.nl/faqcorona

Veel plezier in de zaal & stay safe!


Update 23 oktober:

Veldcompetitie

De veldcompetitie voor het breedtekorfbal is afgesloten. De niet gespeelde wedstrijden worden niet meer opnieuw ingepland. Voor het wedstrijdkorfbal worden de niet gespeelde wedstrijden in de doorlopende competities in het voorjaar ingehaald. In de klassen B1/B2/C1/C2/DHK is het bestuursbesluit 3.30 gevolgen afbreken competities van toepassing. Deze uitwerking wordt in een later stadium met de verenigingen gedeeld.

Zaalcompetitie

In deze bijzondere coronatijd, waarin we even geen wedstrijden mogen spelen, is zowel KNKV als BMC toch volop bezig met de planning van de zaalcompetitie. Hier zit natuurlijk een onzekere factor in, omdat nog niet bekend is wanneer er weer gestart mag worden met competitiewedstrijden. Wel gaat het proces van de competitieplanning volledig door, om zo snel als mogelijk weer te kunnen spelen. Zeker omdat er momenteel getraind kan worden door alle leeftijdscategorieën.

Het KNKV komt binnenkort met een routekaart waarin de opties per startmoment zijn uitgewerkt. Deze routekaart wordt momenteel door het bondsbureau en bondsbestuur uitgewerkt. De verwachting is dat er aanstaande dinsdag een persconferentie is van de Rijksoverheid. De eventuele uitkomsten hiervan wil het KNKV meenemen in de routekaart, die vervolgens met de verenigingen gedeeld wordt.


Update 14 oktober:

Beste allemaal,

Na overleg met NOC*NSF heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast: KNKV.nl/faqcorona. Deze blijft aangevuld worden de komende dagen. Voor ons als BMC betekenen de nieuwe maatregelen het volgende:

Algemeen

 • Wedstrijden voor zowel jeugd als senioren zijn niet meer toegestaan, waarmee de veldcompetitie voorlopig is stopgezet. 
 • Nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie zal op korte termijn vanuit het KNKV gedeeld worden.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • We zijn voornemens om per 1 november te starten in de zaal. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en houden jullie op de hoogte.

Jeugd

 • Donderdag 15 oktober zijn de laatste jeugdtrainingen op het veld
 • Qua trainingen zijn er geen beperkingen
 • Ook bij minimale klachten blijf je thuis (ook jeugd onder 13 jaar)

Senioren

 • De senioren training van donderdag 15 oktober gaat niet door
 • Het KNKV geeft aan dat er getraind mag worden volgens de nieuwe richtlijnen (zie link bovenaan bericht). Als bestuur kijken we samen met de trainers naar de mogelijkheden, jullie ontvangen uiterlijk zondag 18 oktober duidelijkheid.

We hebben als vereniging een verantwoordelijkheid richting jullie en ook richting de samenleving. We hopen dat we jullie voor nu voldoende geïnformeerd hebben. Zijn er vragen, dan horen we dat graag. 

Dank voor een ieders begrip en blijf gezond!

Groet, Diederik, Jessy, Marjo, Jose en Claire


Update 13 oktober:

De persconferentie van vanavond is jullie vast niet ontgaan. Vanaf woensdagavond 14 oktober gelden de maatregelen vanuit de Rijksoverheid zoals hier beschreven.

Woensdag 14 oktober staat een overleg gepland tussen NOC*NSF en de sportbonden over de nieuwe maatregelen, waarna NOC*NSF en de sportbonden – dus ook het KNKV – ons kunnen voorzien van sportspecifieke informatie.

Het nieuwe sportprotocol van NOC*NSF en de geactualiseerde KNKV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden verschijnen woensdag of donderdag op KNKV.nl/faqcorona.

Wij verwachten jullie ook donderdag een update te kunnen geven over wat dit betekent voor BMC.

Groeten namens het bestuur


Update 2 oktober:

In tegenstelling tot voorgaande informatie, moeten vanaf 2 oktober ook kinderen jonger dan 13 jaar, bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) thuis blijven. Kortom dan niet trainen en een wedstrijdspelen.


Update 29 September:

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie op 28 september nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Daarom heeft het bestuur besloten het corona protocol aan te passen.

Veranderingen in regels volgen elkaar (helaas) snel op. Houd dus de website en het protocol goed in de gaten.

We kunnen ons voorstellen dat er nog allerlei andere vragen zijn. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met het bestuur. Maar check zeker ook onderstaande links. Daar vind je ongetwijfeld de antwoorden op je vragen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

https://www.knkv.nl/faqcorona

Dank voor een ieders begrip en blijf gezond!


Update 18 augustus:

We zijn heel blij dat het seizoen bijna start, echter is het ontzettend belangrijk dat we de regels blijven naleven. Daarom een nieuw protocol inclusief informatie over het gebruik van ons complex. We vragen jullie dan ook de nieuwe informatie goed door te lezen.

We zijn met zijn allen, spelers, ouders, vrijwilligers en bezoekers verantwoordelijk om een gezond en veilig sportklimaat te waarborgen.

Het protocol van NOC*NSF vind je hier.

Informatie omtrent corona vanuit het KNKV vind je hier.


Update 25 juni:

Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.

Korfballers van 18 jaar en ouder dienen voor en na de training/of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. De kleedkamers en douchevoorzieningen van BMC blijven dit seizoen gesloten.

NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Het geüpdatete protocol vind je op nocnsf.nl/sportprotocol.

Het nieuwe protocol van BMC vind je hier:


Update 1 juni:

Vanaf 1 juni 2020 12.00 uur hoeven jongeren van 13 tot en met 18 jaar tijdens de korfbaltraining buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit gold al voor de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand.

Lees meer (jeugd).


Update 14 Mei:

Ook de senioren mogen weer het veld op vanaf woensdag 20 mei.

Lees meer (senioren).


Update 2 Mei:

Het zijn nog steeds onzekere tijden maar wij zijn blij dat we vanaf woensdag 6 mei de trainingen voor de jeugd – in aangepaste vorm – weer kunnen oppakken. Met dank aan onze enthousiaste vrijwilligers die hieraan hun medewerking willen verlenen. Onderstaand lezen jullie op welke dagen en tijden de verschillende groepen welkom zijn. Belangrijk ook voor ouders en jeugdleden om goed te lezen onder welke voorwaarden we weer (heel voorzichtig) aan de slag gaan.

Lees meer (jeugd).


Update 22 April:

Gisteren hebben we te horen gekregen dat de maatregelen verlengd zijn, maar er was ook een lichtpuntje! Vanaf 28 april mag jeugd t/m 12 jaar weer gaan sporten, waarbij ze niet perse 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar mag weer sporten mits zij wel op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Wij zijn blij voor onze jeugdleden, daarom zijn we momenteel de mogelijkheden aan het bekijken. Onder welke voorwaarden, vanaf wanneer, op welke tijden en in welke vorm we het korfballen weer kunnen hervatten.

We komen hiervoor nog bij jullie uiteraard. Dan weten jullie dat we hiermee bezig zijn.


Update 7 April:

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten.

Zaalcompetitie
Stand is eindstand (let op: lees ook tweede alinea)

Wedstrijdkorfbal
Zoals hierboven aangegeven, is bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats.


Update 1 april:

Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het wedstrijd- en breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Behalve dames 1 en 2 spelen alle jeugd & senioren teams breedtekorfbal.

Zaalcompetitie – Wedstrijdkorfbal

Over promotie en degradatie in het wedstrijdkorfbal neemt het KNKV uiterlijk 6 april een besluit. Dit geldt alleen voor dames 1 en dames 2. Zodra we dit weten communiceren wij dit naar jullie.

Veldcompetitie

Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april.

Informatie KNKV

Het KNKV heeft een uitgebreide Q&A op de website geplaatst. Hier vind je meer informatie over het advies omtrent trainingen, het seizoensverloop etc.

Lees hier meer.

Sportpark gesloten

De overheid maakte zondag 15 maart bekend dat alle sportclubs hun complexen moeten sluiten, in elk geval tot en met 28 april en mogelijk wordt dit nog verlengd. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze vereniging. Het is dan ook verboden om de sportvelden en het complex te betreden. Wij willen alle leden en ouders vragen voor ieders gezondheid aan het verzoek te voldoen.

We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en houden jullie op de hoogte. Mochten er vragen zijn, kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur
Diederik, Mandy, Marjo, José, Jessy en Claire


Update 20 maart:

Beste leden,

Het corona virus heeft ook invloed op vele zaken binnen onze vereniging. Zo hebben we na lang beraad besloten om de paasactie te annuleren.

Het is in deze fase niet wenselijk om meer sociale contacten te creëren dan strikt noodzakelijk. Het ophalen en bezorgen van de artikelen uit de paasactie past niet in dat beeld. De paasactie is belangrijk voor onze vereniging. Echter is de gezondheid van onze (mede) mensen vele malen belangrijker.

De mensen die bij de paascommissie een betaling gedaan hebben voor hun bestellingen krijgen deze van ons terug. Voor deze en alle andere leden geldt dat je zelf zorgdraagt voor het op de hoogte brengen & retourneren van de betaling aan de mensen die bij jou een bestelling geplaatst en betaald hebben. Het kan zijn dat je daarvoor je mapje nodig hebt wat je bij de paascommissie hebt ingeleverd. Indien dat het geval is, neem je contact op met José Verhagen op telefoonnummer 0653584993.

Ben je langs de deuren gegaan om te verkopen? De paascommissie zal bij deze mensen een briefje in de bus doen. Dit kan alleen van diegene die hun mapje hebben ingeleverd!

Wij hopen op jullie begrip.
Let op elkaar, zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groet,
De paascommissie


Update 12 maart:

Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Dit volgen wij als BMC natuurlijk op.

Begin volgende week verwacht het KNKV nadere informatie te kunnen geven over welke gevolgen deze maatregel heeft voor het verdere verloop van de zaalcompetitie.

We houden jullie op de hoogte. 

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur


Update 11 maart:

Beste allemaal,

Alle trainingen van deze week (week 11) worden ivm de richtlijnen van het RIVM, de Brabantse veiligheidsregio’s en het NOC-NSF afgelast.

Het KNKV heeft alle wedstrijden waarbij Brabantse verenigingen betrokken zijn afgelast voor komend weekend. Lees hier meer.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur


9 maart 2020

Beste allemaal,

Naar aanleiding van de persconferentie omtrent het corona virus hebben wij overleg gehad over de gevolgen voor onze vereniging. Er is besloten om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Dat betekent dat wij eenieder die verkouden is, moet hoesten en/of koorts heeft, met klem verzoeken om niet naar trainingen/wedstrijden te komen. Laat vooral je gezonde verstand werken: dat geldt ook voor familieleden, vrienden en kennissen die wedstrijden willen komen bezoeken. We willen iedereen vragen dit op te volgen en we vertrouwen erop dat iedereen dit naleeft.

Leden die niet ziek zijn en gewoon willen trainen, wat uiteraard mag, zijn natuurlijk van harte welkom! Wel het dringende advies om extra aandacht te hebben voor persoonlijke hygiëne. Dus voor de training handen wassen en erna ook.

Vooralsnog is er geen aanleiding om wedstrijden te cancelen. Maar als we spelen dan wel met fitte spelers. Kan daar niet aan voldaan worden, dan moeten we afmelden. Laat altijd tijdig je trainer / coach weten als je niet aanwezig kan zijn, zodat hij/zij dit met Jessy verder kan regelen indien nodig.

Dus trainingen gaan door mits de train(st)er zelf ook fit is en bereid is om te komen. We respecteren ieder zijn keuze hierin.

Groeten van het bestuur

Update 18 oktober:

Seniorenteams mogen trainen

De seniorenteams mogen trainen, mits ze rekening houden met de anderhalve meterbeperkingen. Alle voorwaarden, die hieraan verbonden zijn:

 • Er mag in groepen van 4 personen gesport worden. Deze viertallen moeten onderling en ten opzichte van andere groepen anderhalve meter afstand houden.
 • De viertallen mogen gedurende de trainingen niet wisselen;
 • De viertallen moeten duidelijk herkenbaar zijn, bijvoorbeeld door middel van hesjes; Wij zullen wedstrijdvakken uitleggen en zorgen dat de 4-tallen in 1 wedstrijdvak blijven.
 • Elke sporter en trainer houdt – ook tijdens de training – anderhalve meter afstand ten opzichte van elke medesporter;
 • Onderlinge wedstrijdjes en partijvormen zijn niet toegestaan;
 • Op één korfbalveld zijn maximaal vier trainers aanwezig;
 • Gezondheidscheck voorafgaand aan de training;
 • Kleedkamers en kantines zijn vanaf heden gesloten.

Meer lees je op de website van het KNKV: KNKV.nl/faqcorona.


Update 14 oktober:

Beste allemaal,

Na overleg met NOC*NSF heeft het KNKV de lijst met veel gestelde vragen en antwoorden aangepast: KNKV.nl/faqcorona. Deze blijft aangevuld worden de komende dagen. Voor ons als BMC betekenen de nieuwe maatregelen het volgende:

Algemeen

 • Wedstrijden voor zowel jeugd als senioren zijn niet meer toegestaan, waarmee de veldcompetitie voorlopig is stopgezet. 
 • Nadere informatie over de veld- en zaalcompetitie zal op korte termijn vanuit het KNKV gedeeld worden.
 • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
 • We zijn voornemens om per 1 november te starten in de zaal. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en houden jullie op de hoogte.

Jeugd

 • Donderdag 15 oktober zijn de laatste jeugdtrainingen op het veld
 • Qua trainingen zijn er geen beperkingen
 • Ook bij minimale klachten blijf je thuis (ook jeugd onder 13 jaar)

Senioren

 • De senioren training van donderdag 15 oktober gaat niet door
 • Het KNKV geeft aan dat er getraind mag worden volgens de nieuwe richtlijnen (zie link bovenaan bericht). Als bestuur kijken we samen met de trainers naar de mogelijkheden, jullie ontvangen uiterlijk zondag 18 oktober duidelijkheid.

We hebben als vereniging een verantwoordelijkheid richting jullie en ook richting de samenleving. We hopen dat we jullie voor nu voldoende geïnformeerd hebben. Zijn er vragen, dan horen we dat graag. 

Dank voor een ieders begrip en blijf gezond!

Groet, Diederik, Jessy, Marjo, Jose en Claire


Update 13 oktober:

De persconferentie van vanavond is jullie vast niet ontgaan. Vanaf woensdagavond 14 oktober gelden de maatregelen vanuit de Rijksoverheid zoals hier beschreven.

Woensdag 14 oktober staat een overleg gepland tussen NOC*NSF en de sportbonden over de nieuwe maatregelen, waarna NOC*NSF en de sportbonden – dus ook het KNKV – ons kunnen voorzien van sportspecifieke informatie.

Het nieuwe sportprotocol van NOC*NSF en de geactualiseerde KNKV-lijst met veel gestelde vragen en antwoorden verschijnen woensdag of donderdag op KNKV.nl/faqcorona.

Wij verwachten jullie ook donderdag een update te kunnen geven over wat dit betekent voor BMC.

Groeten namens het bestuur


Update 2 oktober:

In tegenstelling tot voorgaande informatie, moeten vanaf 2 oktober ook kinderen jonger dan 13 jaar, bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) thuis blijven. Kortom dan niet trainen en een wedstrijdspelen.


Update 29 September:

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie op 28 september nieuwe maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. Daarom heeft het bestuur besloten het corona protocol aan te passen.

Veranderingen in regels volgen elkaar (helaas) snel op. Houd dus de website en het protocol goed in de gaten.

We kunnen ons voorstellen dat er nog allerlei andere vragen zijn. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met het bestuur. Maar check zeker ook onderstaande links. Daar vind je ongetwijfeld de antwoorden op je vragen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/sport

https://www.knkv.nl/faqcorona

Dank voor een ieders begrip en blijf gezond!

.

.

.


Update 18 augustus:

We zijn heel blij dat het seizoen bijna start, echter is het ontzettend belangrijk dat we de regels blijven naleven. Daarom een nieuw protocol inclusief informatie over het gebruik van ons complex. We vragen jullie dan ook de nieuwe informatie goed door te lezen.

We zijn met zijn allen, spelers, ouders, vrijwilligers en bezoekers verantwoordelijk om een gezond en veilig sportklimaat te waarborgen.

Het protocol van NOC*NSF vind je hier.

Informatie omtrent corona vanuit het KNKV vind je hier.


Update 25 juni:

Per 1 juli mogen de sportaccommodaties (binnen en buiten) en -kantines weer open. Ook hoeven korfballers van 19 jaar en ouder per 1 juli tijdens het korfballen geen afstand meer van elkaar te houden en zijn wedstrijden weer mogelijk.

Korfballers van 18 jaar en ouder dienen voor en na de training/of wedstrijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. De kleedkamers en douchevoorzieningen van BMC blijven dit seizoen gesloten.

NOC*NSF heeft op 26 juni een nieuw algemeen sportprotocol opgesteld. Het geüpdatete protocol vind je op nocnsf.nl/sportprotocol.

Het nieuwe protocol van BMC vind je hier:


Update 1 juni:

Vanaf 1 juni 2020 12.00 uur hoeven jongeren van 13 tot en met 18 jaar tijdens de korfbaltraining buiten geen 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Dit gold al voor de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Bij andere activiteiten houden jongeren van 13 tot en met 18 jaar wel 1,5 meter afstand.

Lees meer (jeugd).


Update 14 Mei:

Ook de senioren mogen weer het veld op vanaf woensdag 20 mei.

Lees meer (senioren).


Update 2 Mei:

Het zijn nog steeds onzekere tijden maar wij zijn blij dat we vanaf woensdag 6 mei de trainingen voor de jeugd – in aangepaste vorm – weer kunnen oppakken. Met dank aan onze enthousiaste vrijwilligers die hieraan hun medewerking willen verlenen. Onderstaand lezen jullie op welke dagen en tijden de verschillende groepen welkom zijn. Belangrijk ook voor ouders en jeugdleden om goed te lezen onder welke voorwaarden we weer (heel voorzichtig) aan de slag gaan.

Lees meer (jeugd).


Update 22 April:

Gisteren hebben we te horen gekregen dat de maatregelen verlengd zijn, maar er was ook een lichtpuntje! Vanaf 28 april mag jeugd t/m 12 jaar weer gaan sporten, waarbij ze niet perse 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar mag weer sporten mits zij wel op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. Wij zijn blij voor onze jeugdleden, daarom zijn we momenteel de mogelijkheden aan het bekijken. Onder welke voorwaarden, vanaf wanneer, op welke tijden en in welke vorm we het korfballen weer kunnen hervatten.

We komen hiervoor nog bij jullie uiteraard. Dan weten jullie dat we hiermee bezig zijn.


Update 7 April:

In navolging van de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus heeft het KNKV in de afgelopen weken enkele ingrijpende besluiten moeten nemen over de Nederlandse korfbalcompetitie. Over de afwikkeling van de veld- en zaalcompetitie 2019/2020 heeft het Bondsbestuur maandag 6 april het volgende besloten:

Veldcompetitie
Beschouwd als niet gespeeld
De gehele veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld. Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten.

Zaalcompetitie
Stand is eindstand (let op: lees ook tweede alinea)

Wedstrijdkorfbal
Zoals hierboven aangegeven, is bij het wedstrijdkorfbal de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats.


Update 1 april:

Als gevolg van de kabinetsmaatregelen heeft het KNKV besloten alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het wedstrijd- en breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – af te gelasten. Behalve dames 1 en 2 spelen alle jeugd & senioren teams breedtekorfbal.

Zaalcompetitie – Wedstrijdkorfbal

Over promotie en degradatie in het wedstrijdkorfbal neemt het KNKV uiterlijk 6 april een besluit. Dit geldt alleen voor dames 1 en dames 2. Zodra we dit weten communiceren wij dit naar jullie.

Veldcompetitie

Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april.

Informatie KNKV

Het KNKV heeft een uitgebreide Q&A op de website geplaatst. Hier vind je meer informatie over het advies omtrent trainingen, het seizoensverloop etc.

Lees hier meer.

Sportpark gesloten

De overheid maakte zondag 15 maart bekend dat alle sportclubs hun complexen moeten sluiten, in elk geval tot en met 28 april en mogelijk wordt dit nog verlengd. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor onze vereniging. Het is dan ook verboden om de sportvelden en het complex te betreden. Wij willen alle leden en ouders vragen voor ieders gezondheid aan het verzoek te voldoen.

We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en houden jullie op de hoogte. Mochten er vragen zijn, kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur
Diederik, Mandy, Marjo, José, Jessy en Claire


Update 20 maart:

Beste leden,

Het corona virus heeft ook invloed op vele zaken binnen onze vereniging. Zo hebben we na lang beraad besloten om de paasactie te annuleren.

Het is in deze fase niet wenselijk om meer sociale contacten te creëren dan strikt noodzakelijk. Het ophalen en bezorgen van de artikelen uit de paasactie past niet in dat beeld. De paasactie is belangrijk voor onze vereniging. Echter is de gezondheid van onze (mede) mensen vele malen belangrijker.

De mensen die bij de paascommissie een betaling gedaan hebben voor hun bestellingen krijgen deze van ons terug. Voor deze en alle andere leden geldt dat je zelf zorgdraagt voor het op de hoogte brengen & retourneren van de betaling aan de mensen die bij jou een bestelling geplaatst en betaald hebben. Het kan zijn dat je daarvoor je mapje nodig hebt wat je bij de paascommissie hebt ingeleverd. Indien dat het geval is, neem je contact op met José Verhagen op telefoonnummer 0653584993.

Ben je langs de deuren gegaan om te verkopen? De paascommissie zal bij deze mensen een briefje in de bus doen. Dit kan alleen van diegene die hun mapje hebben ingeleverd!

Wij hopen op jullie begrip.
Let op elkaar, zorg voor elkaar!

Met vriendelijke groet,
De paascommissie


Update 12 maart:

Het KNKV heeft besloten alle korfbalwedstrijden tot en met 31 maart af te gelasten. Ook adviseert het KNKV de verenigingen om tot en met 31 maart trainingen en bijeenkomsten niet door te laten gaan. Dit volgen wij als BMC natuurlijk op.

Begin volgende week verwacht het KNKV nadere informatie te kunnen geven over welke gevolgen deze maatregel heeft voor het verdere verloop van de zaalcompetitie.

We houden jullie op de hoogte. 

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur


Update 11 maart:

Beste allemaal,

Alle trainingen van deze week (week 11) worden ivm de richtlijnen van het RIVM, de Brabantse veiligheidsregio’s en het NOC-NSF afgelast.

Het KNKV heeft alle wedstrijden waarbij Brabantse verenigingen betrokken zijn afgelast voor komend weekend. Lees hier meer.

Met vriendelijke groet,
Het Bestuur


9 maart 2020

Beste allemaal,

Naar aanleiding van de persconferentie omtrent het corona virus hebben wij overleg gehad over de gevolgen voor onze vereniging. Er is besloten om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Dat betekent dat wij eenieder die verkouden is, moet hoesten en/of koorts heeft, met klem verzoeken om niet naar trainingen/wedstrijden te komen. Laat vooral je gezonde verstand werken: dat geldt ook voor familieleden, vrienden en kennissen die wedstrijden willen komen bezoeken. We willen iedereen vragen dit op te volgen en we vertrouwen erop dat iedereen dit naleeft.

Leden die niet ziek zijn en gewoon willen trainen, wat uiteraard mag, zijn natuurlijk van harte welkom! Wel het dringende advies om extra aandacht te hebben voor persoonlijke hygiëne. Dus voor de training handen wassen en erna ook.

Vooralsnog is er geen aanleiding om wedstrijden te cancelen. Maar als we spelen dan wel met fitte spelers. Kan daar niet aan voldaan worden, dan moeten we afmelden. Laat altijd tijdig je trainer / coach weten als je niet aanwezig kan zijn, zodat hij/zij dit met Jessy verder kan regelen indien nodig.

Dus trainingen gaan door mits de train(st)er zelf ook fit is en bereid is om te komen. We respecteren ieder zijn keuze hierin.

Groeten van het bestuur

Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee