Eric van den Braak is in augustus gestart als de nieuwe hoofdtrainer van BMC. Hij stelt zichzelf voor en beantwoordt een aantal vragen van de redactie.

Als eerst zijn we natuurlijk ontzettend benieuwd naar wie je bent en wat je doet!
Hoi, ik ben Eric van den Braak. Ik ben 46 jaar oud en ik woon in Oss. Ik werk als Inkoper bij Stichting De Waalboog in Nijmegen. Een instelling gericht op ouderenzorg en jong-dementerenden. Ik heb 23 jaar ervaring als trainer van aspiranten, junioren en ook senioren. Zowel dames als gemengd korfbal.

Waarom ben je zelf ooit gaan korfballen
Ik ben zelf gaan korfballen toen ik 6 a 7 jaar was. Ik was gestopt met judo en deed ik geen sport meer. Ze stonden toen te flyeren bij de basisschool voor korfbal. Dat heb ik geprobeerd en vond het leuk dus ben ik begonnen met korfbal.

Wat gaf de doorslag om trainer te worden bij BMC?
Ik stopte bij Prinses Irene als trainer/coach. Diederik heeft me toen gebeld met de vraag of ik een keer wilde komen praten voor het nieuwe seizoen. Toen ik trainer/coach van het gemengd was, heb ik het al ontzettend naar mijn zin gehad en ik had dames 1 een keer zien spelen. Dus toen wilde ik wel een keer komen praten. Na het gesprek met Diederik en Marjan, was het wederzijds een goed gevoel en is de knoop doorgehakt dat ik trainer/coach bij BMC dames 1 ging worden.

Waar moet een goede trainer volgens jou aan voldoen?
Een goede trainer moet een idee hebben over korfbal, deze ideeรซn moet hij natuurlijk ook goed over kunnen brengen naar het team. Maar vooral moet de trainer er voor zorgen dat de mensen die hij training geeft, het leuk hebben.

Als wat voor vereniging ken je BMC nu?
Ik ken BMC dus al wat langer. In het seizoen van 2012/2013 en 2013/2014 heb ik het gemengd team getraind en gecoacht. Ik vind BMC een gezellige vereniging, met betrokken mensen en ik vind het mooi om te zien dat er veel mensen, al langere jaren, zo actief zijn bij de club.

Naar wat voor kwaliteiten ben je op zoek in een team?
De kwaliteiten die een team moeten zitten, kunnen of individuele en verschillende kwaliteiten zijn of het zijn all-round kwaliteiten. Maar het mooiste is om daar een goede en juiste combinatie in te kunnen vinden in het team wat ik train.

Wat is het doel voor het komende seizoen?
Doel is om bovenin mee te kunnen draaien. En misschien hebben we wel kans op het kampioenschap? Maar dat zullen we zien. Degraderen is zeker niet de bedoeling.

Wat zijn de grootste en leukste uitdagingen als trainer zijnde?
Een grote en leuke uitdaging is om een team dingen te kunnen leren die ze nog niet vanuit henzelf doen. En vanuit hier een spel te kunnen gaan spelen waarmee we mooie resultaten kunnen boeken.

En tot slot: Heb je er een beetje zin in?
Ik heb er heel veel zin in. Ik denk dat we er een heel mooi seizoen van kunnen maken met zโ€™n allen!

We wensen Eric veel succes en plezier toe bij BMC!

CategoryAlgemeen
Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee