Scheidsrechter

Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Dit is hét jaarlijkse moment waarop we scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor onze sport.

Elke week staan scheidsrechters voor ons klaar. Ze dragen bij aan ons sportplezier en zorgen dat wedstrijden veilig verlopen. Tijdens deze week zetten we ze extra in het zonnetje!

Respect voor de scheidsrechter

Korfbal is een fantastische sport. Met z’n allen dragen we de verantwoordelijkheid om dit zo te houden. De liefde voor de bal en het spelletje staat voorop. Zonder respect is er dan ook geen korfbal.

Ook voor een scheidsrechter staat de liefde voor het spel voorop. Een scheidsrechter fluit immers ook voor zijn plezier. Wat veel mensen niet beseffen is dat scheidsrechters veel moeite doen voor hun hobby. Elke scheidsrechter bereidt zich voor op de wedstrijd die hij/zij gaat fluiten. Door die voorbereidingen zorgen de scheidsrechters er voor dat ze de wedstrijd zo goed en zo neutraal mogelijk kunnen leiden.

Het is belangrijk altijd respect te tonen aan scheidsrechters, zij maken het immers mede mogelijk dat er elke week wedstrijden gespeeld kunnen worden.

Webinar voor scheidsrechters

Tijdens de Week van de Scheidsrechter organiseert NOC*NSF een webinar voor scheidsrechters. Tijdens dit webinar nemen topvoetbalscheidsrechters Shona Shukruka en Franca Overtoom deelnemers mee in de uitdagingen van hun vak. Hoe ga je om met druk, zowel voor jezelf (denk aan fitheidstesten) als tijdens een wedstrijd (in een split-second de juiste beslissing moeten maken)? Het webinar vindt plaats op 3 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur. Je kunt jezelf hier aanmelden.

Scheidsrechter informatie

Wist je dat er info voor scheidsrechters op de website staat? Bekijk het hier!

  • Link naar de spelregels
  • Over de KNKV app
  • Behaal je spelregelbewijs via Korfbalmasterz
  • Fluitend het veld op (tips & tricks voor de scheidsrechter van de Welpen, F en E)
Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee