Dit seizoen startte bij BMC een nieuwe voorzitter. Zijn naam is Reint Bos en hij volgt Diederik Tibosch op die na 10 jaar voorzitterschap afzwaaide. Reint is geen nieuw gezicht bij BMC maar er zijn vast ook mensen die hem nog niet kennen. Daarom stelt hij zichzelf voor en beantwoordt een paar vragen van de redactie.

Hoe ziet je “loopbaan” bij BMC eruit?

Vanuit RoDeBo (Rosmalen/ Den Bosch) zijn we inmiddels al heel lang geleden overgestapt naar BMC. De overstap beviel gelijk heel goed. BMC is een warme gezellige club waar ik mij gelijk thuis voelde. Naast zelf spelen ben ik trainer/ coach geweest bij zowel gemengd als bij de dames. Op dit moment spelen we met gemengd nog in de midweek competitie.

Wat is je leukste BMC herinnering?

De gourmetavond bij Frank, de bierproefavond, trainingsweekend in Enschede, de kampioenschappen bij zowel gemengd als dames waren heel mooi. De mooiste herinnering was ‘de brandweer’ na een kampioenschap.

Wat gaf de doorslag om voorzitter te worden bij BMC?

De organisatie bij BMC staat. De andere bestuursleden zijn heel betrokken bij de club en verzetten heel veel en goed werk! Zelf heb ik wat minder tijd om veel op het veld te zijn, maar hoop op de achtergrond de club mee te helpen. Want BMC is een mooie club die voor veel mensen plezier in sporten geeft.

Wat voor impact hoop je te maken als voorzitter?

Sporten/ bewegen is ontzettend belangrijk voor iedereen. Daarnaast is sociaal contact, ergens bijhoren en samen dingen doen ook een noodzaak voor mensen. Ik denk dat korfbal dit heel goed samenbrengt. Ik hoop dat we het ‘samen – sporten’ blijven ontwikkelen. Hierbij moeten we ook steeds goed kijken naar de behoefte van leden en belangstellenden.

Als grootste wens heb ik een toename van seniorenleden. Ik weet dat er heel veel ex-korfballers in Berlicum en Middelrode wonen die niet meer korfballen of bij de club betrokken zijn. Als we ook voor onze ex-leden een mooie warme plek kunnen bieden binnen onze club (en dan het liefst met een vorm van bewegen/ korfbal)…

Wat zijn eigenlijk jouw taken als voorzitter?

Als voorzitter probeer je vooral te sturen op ‘wat willen we als club’ en ‘hoe doen we dat’. Daarnaast is contact met andere clubs, de bond of de gemeente een van de taken.

En tot slot: Heb je er zin in?

Zeker. Zoals gezegd staat er een betrokken en goed bestuur. Er is genoeg energie in de club om samen mooie dingen te doen!

We wensen Reint veel succes en plezier toe in zijn rol als voorzitter!

Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee