BMC 1 mocht zondag 26 november afreizen naar Wijchen, specifiek te zijn sportcentrum Arcus. Hier mocht BMC 1 op bezoek bij Fortuna ‘74. De tegenstander uit Hernen heeft BMC 1 al eerder getroffen in een oefenwedstrijd in de zaal en veld. Opmerkelijk was de oefenwedstrijd in het veldseizoen, omdat de score toen maar liefst 1-2 was geworden in het voordeel van BMC. Een bekende club voor ons en we wisten dat we de punten mee naar Berlicum moesten nemen!

Na het kleedlokaal en de wedstrijdzaal gevonden te hebben, Rinus en Frenkie de standaard bespreking hebben gehouden en de trouwe supporters (a.k.a Nancy, Hans en Emma) plek hadden gevonden op de tribune kon de wedstrijd beginnen!

BMC begon scherp aan de wedstrijd en de voorspelling van Ninke klopte, onze Inge legde gelijk 2 mooie doelpunten in en BMC was scherper aan de wedstrijd begonnen. Dit was te zien in de score, want BMC begon met een 0-3 voorsprong. Toch was BMC slordig en kon de tegenstander weer aansluiten en kon BMC weer van vooraf aan beginnen nadat het 3-3 werd. Toch wist BMC wel als eerst heel de tijd te scoren, alleen kwam er snel een antwoord van Fortuna ‘74. Doordat de tegenstanders veel druk gaven, kon BMC mooie actie naar binnenmaken en de wegtrekjes scoren. Alleen het scoren werd niet beloond, maar eindelijk 10 minuten voor rust wisten Ninke en Iris een mooie doorloop te scoren, waardoor de ruststand 6-10 werd.

Na rust was het voor ons publiek een minder leuke tweede helft. De passes werden slordig en de afronding was minder goed dan in de eerste helft. Rinus bracht de reserves in het veld voor nieuwe en volle energie! Uiteindelijk heeft BMC maar 4 doelpunten gescoord in de tweede helft. Maar de verdediging van BMC was sterk, waarbij onze Queens of rebounds Iris en Moos goede afvang hadden, waardoor de tegenpartij alleen maar één-schot aanvallen hadden. Hierdoor werd de eindstand 10-14.

Na de 10-14 eindzege ging BMC 1 nog uitgelaten op teamuitje.
Dit keer verliet BMC 1 het mooie dorpje Berlicum en ging een keer naar Den Bosch, thuishaven van onze Moos. Het werd een ‘rustig’ teamuitje, na de bierfiets en huifkar te hebben gehad. Het was een ‘bescheiden’ chef’s diner bij Barzza en daarna toch eventjes de kroeg ingedoken, waarbij sommige dachten nog langer op stap te willen gaan, maar toch de laatste bus naar huis hebben gepakt. Veel gezelligheid, gelach na de uitslag van ‘Ranking the BMC-stars’ en de lovende speech van onze Benjamin over het seizoen, maar die sprak weer vanuit cappie Nink of hoe zat het nu precies?!?!?!

Score: Inge 2x, Iris 5x, Manouk, Meike, Ninke 4x, Renee

Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee