Iris Bissels, de nieuwe trainer / coach van dames 2 stelt zich voor en beantwoordt een aantal vragen van de redactie.


Hoe ben je bij BMC terecht gekomen?

Ik kwam als kleintje al met ons mam mee naar het korfbalveld en ben inmiddels 25 jaar lid van BMC. Ik heb zowel dames als gemengd korfbal gespeeld en speel ook nu nog in het gemengd midweek-team.

Hoe omschrijf je BMC in 3 woorden?

Gezellig, open, warm.

Wat ben jij voor speler?

Een hele luie.. Ik loop weinig maar ben wel een effectieve aanvalster. Ik vind verliezen moeilijk, maar na al die jaren kan ik het accepteren wanneer de tegenstander gewoon beter is.

Wat is het hoogtepunt in je carrière geweest?

Het Nederlands Kampioenschap Dames met de Junioren A1 meemaken en winnen in 2000. Later ben ik weer gemengd gaan spelen en promoveerden we eerst van de 4e naar de 3e klasse onder leiding van Reint Bos (huidige trainer dames 1) en daarna ook nog eens naar de 2e klasse!

Wat is de reden dat je bent gaan coachen?

Ik ben vorig jaar midweek gaan spelen en miste de gezelligheid op zondag. Ik was toe aan een andere uitdaging in de korfbalwereld en besloot me hierop te storten.

Wat wil je het 2e graag meegeven?

Waar een wil is, is een weg. Ik ben van mening dat de beste van het veld niet de sterspelers hoeven te zijn. Korfbal is een teamsport en dan geldt: 1 team, 1 taak!

We wensen Iris veel succes toe bij dames 2!

Ps. Wist je dat Iris al 10 jaar een relatie heeft met Frank? Die lange, die ook midweek speelt. Leuk weetje: Frank was de allereerste jongen ooit die lid werd van BMC.

Category2017-2018
Lees hier onze: Statuten of ons Huisregelement

Ontwerp: BigBird, creative studio / Realisatie: DeeWeeDee